Varietat d’arròs d’origen japonès, de gra petit, rodó i cristal·lí, conreat sense adobs químics, ni cap tipus de pesticida; sembrat, transplantat i herbejat a mà de manera totalment tradicional, tot seguint les tècniques que utilitzaven els nostres avantpassats.
Assecat al sol, amb paciència i delicadesa, i finalment elaborat, és a dir, pelat i polit amb un molí importat del Japó. Culinàriament parlant, és una de les varietats d’arròs més utilitzada per l’elaboració del “sushi” japonès, però també per menjar-lo bullit, com un acompanyament de qualsevol plat.
Té una textura molt especial, amb la capacitat d’enganxar-se sense covar-se, amb un gust molt dolç i finet, amb matisos exòtics.
Cocció i preparació:
1.- 200 gr d’arròs per 200/220cc d’aigua mineral
2.- Rentar prèviament l’arròs amb aigua 2-3 vegades
3.- Un cop preparats l’arròs i l’aigua, coure’l a foc fort fins que comenci a bullir. Després tapar i baixar a foc lent durant 20 minuts més.